18 Haziran 2009 Perşembe

Sana bir hayat çiziyorum...

Sana bir hayat çiziyorum bebeğim, müzik çalan yıldızlar, danseden hayvanlar, el şaklatan bitkiler var...
Müziksiz bir yaşantı düşünemiyorum. Herhangi bir müzik aleti çalamıyorum veya şarkı söyliycek güzel bir sesim yok ama bebeğim, büyüdüğünde mutlaka müzikle uğraşmanı istiyorum. Az yada çok... Çal ya da söyle farketmez.. Ruhuna müzik işlesin istiyorum. Şimdiden olmazsa olmaz aşağıdaki cd leri http://www.onmusicstore.com adresinden senin için sipariş ettim.. Karnımdayken dinlemeye başlıycas... Etraftan gelen anlamsız sesleri bu sesler bastırıcak..
Anadolu ve Dünya Ninnileri
Serkan Akgün

Bu albüm bebeğinize günün her saati dinletebileceğiniz 12 ninniden oluşmakdatır. Uzman pedagoglar eşliğinde hazırlanan bu albüm, pekçok anadolu ve dünya ninnisi arasından seçilmiştir.
- İstanbul Ninnisi
- Van Ninnisi
- Gaziantep Ninnisi
- Erzincan Ninnisi
- Kütahya Ninnisi
- Rumeli Ninnisi
- Alman Ninnisi
- İrlanda Ninnisi
- Çin Ninnisi
- İngiliz Ninnisi
- İtalyan Ninnisi
- İskandinav Ninnisi

Raimond Lap adında bir sanatçının hazırladığı bebek müziği konseptine ait 2 albümü aşağıda listeledim :

Lovely Sleepy Baby - Uyuyan Harika Bebek
Raimond Lap
Sihirli bir rahatlama anı.
Sanatçı bu albümünde bebekleri rahatlatarak, daha kolay uyumalarını sağlayacak şarkıları seçmiştir.
1. Free as a Bird
2. Take Your Time
3. Safe at Home
4. Baby's Melody
5. Baby's Love For Parents
6. Toddler's Rest
7. Almost Asleep
8. Sleepy Melody
9. Toddler and Baby

Lovely Baby Mozart - Harika Bebek ve Mozart
Raimond Lap
Eğitici ve Zevkli!
Sanatçı bu albümde en güzel Mozart eserlerini bebeklerin hassas kulaklarına göre uygun şekilde düzenlemiştir.
1. Lovely Little Night Music (KV 525)
2. Sweet Adagio (KV 356)
3. Lovely Allegro (KV 3)
4. Baby's Ave Verum Corpus (KV 618)
5. My First Minuet (KV 2)
6. Lovely Baby Piano Concerto 21 (KV 467)
7. Tender Sonata Adagio (KV 282)
8. Baby's Sonata Facile (KV 545)
9. Lovely Turkish March (KV 331)
10. Baby's Sonata Allegro (KV 457)
BEBEK MÜZİĞİNİN FAYDALARI
1- Zihinsel gelişime etkisi; Yapılan araştırmalar, çocuk beyninin gelişiminde özellikle ilk yıllar, müziğin çok önemli bir etken olduğunu ortaya koymuştur.
2- Duygusal gelişime etkisi; Anne karnından itibaren müzik dinleyen bebekler hırçın hareketler yerine daha uyumlu davranış sergilerler. Huzurlu büyüyen bebek için bu ilerleyen yıllarda büyük bir avantajdır.
3- Fiziksel gelişime etkisi; Müzik dinleyen bebekler bazı şarkılarda hareketlenirler. Büyüdükçe bu hareketlilik el çırpmaya, oynamaya, dans etmeye dönüşür. Dolayısıyla bu hareketlilik bebeğin küçük kas, büyük kas gelişimini sağlar.
4- Sosyal gelişime etkisi; Müzik dinleyen bebekler, melodi, armoni, ritim gibi müziğin en önemli unsurlarını öğrenirler. Bu da ilerleyen yaşlarda onlara mükemmel bir avantaj sağlar.
5- Müziğin matematik zekası gelişimine etkisi vardır.
6- Müziğin kulak ve dil gelişimine etkisi vardır.
7- Zihinsel gelişimin % 85’ i 8 yaşına kadar, Beyin gelişiminin % 80’ i 3 yaşına kadar tamamlanır. Zeka gelişimini ve beyin gelişimini ilk aylar beslenmeden sonra olumlu etkileyen ilk faktör müziktir.
8- Bilim Adamları, prematüre doğan bebekler üzerinde inceleme yaparak Klasik Müziğin iştahı açtığı belirlediler ve Klasik Müzik dinleyen bebeklerin daha çabuk büyüdüğünü ve yaşamlarının ilk stresten daha hızlı arındığını kaydettiler. Ayrıca Klasik Müzik çalındığında bebeklerin kalp atışları düzen girdiği ve nefes alıp vermelerinin kolaylaştığı tespit edildi.
ANNE-BABALARA UYARILAR
1- Ses çipiyle üretilmiş oyuncakların çoğu hatalıdır. Bebeklerin kulakları için fazla yüksek ve tizdir. Müzik kutularında da aynı tehlike olabilir. Ayrıca bebekte yanlış ton duygusu gelişebilir.
2- 24 saat bebeğe müzik dinletmeyin. Aralıklarla dinletin. Sürekli müzik dinleyen bebek müziğe karşı bağışık hale gelir. Bir süre sonra bir gürültü gibi algılar.
3- Her müzik doğru müzik değildir. Klasik Müzik bile olsa. Tempoları çok hızlı ve sert müzikten kaçının. Bebeğin yeni oluşmakta olan çok hassas kulak zarını düşünün.
4- Bebeğin ağlamayı kestiği, uykuya geçtiği ve tepki verdiği şarkıları belirlemeye çalışın. Sevdiği müziği daha fazla dinletin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam canım,

Bende hamileyken hemen hemen hergün IQ Çocuk isimli bir klasik müzik CD'si dinledim özellikle öğlen uykularımda DVD de açıp dinleyerek uyurdum ve kesinlikle bebeğe çok faydası olduğuna inanıyorum.Benim kızım uysal bir çocuktur ( şimdi şimdi başlıyor yaramazlıklara)ve bu müziklerle karnımda çok hareketlenirdi.
yakında bloguma okuduğum kitapları da ekliycem, umarım faydası dokunur.Ay ne çok yazdım ama bir ismini bilmediğim için hitap edemiyorum :)))

Tuğba... dedi ki...

Merhaba Ciğdem, (sanırım doğru dedim ama sana Chido demek daha hoş :) )
Adım Tuğba, Blogda belirtmedim tabi haklı olarak hitapta sorun oluyo :D
Bir şekilde anasayfaya adımı koycam :)
CD ler hala kargoda ne zaman elime geçicek diye bekliyorum...
Lütfen tecrubelerini paylaş.
Sevgiler...